جستجو

تفاوت شیلنگ های آب رسانی با شیلنگهای انتقال مواد صنعتی و شیمیایی

شیلنگ ها محصولاتی هستند که گر چه امروزه به صورت ابزاری بسیار عادی در زندگی انسان در آمده اند اما به زحمت می توان زندگی را بدون آن ها تصور کرد. شیلنگ ها با توجه به مورد استفاده آنها به دو دسته کلی تقسیم می شوند: شیلنگ های آبرسانی و شیلنگ های صنعتی. این شیلنگ ها به گونه ای طراحی شده اند که هر کدام مربوط به حوزه استفاده خود می باشد و استفاده از آنها در غیر از محدوده خود، بسیار مشکل بوده یا مقرون به صرفه نمی باشد.

در این نوشته سعی بر آن داشته ایم که تفاوت هایی بنیادی که بین شیلنگ های صنعتی و آبرسانی وجود دارد را به طور مختصر از نظر بگذرانیم، تا در زمان نیاز به خرید، در انتخاب محصول خود بهتر عمل کنیم. در زیر به برخی از  تفاوت ها و کاربرهایی این دو محصول اشاره می کنیم:

شیلنگ های آبرسانی : شیلنگ های آبرسانی دارای رنگ های معمولی و شادی هستن و گاهی بدنه آنها دارای جنس شفاف می باشد. قطر این شینلگ ها طیف گسترده ای دارد با این حال بیشتر آنها دارای قطر ۲/۱ اینچ هستند.

شیلنگ های آبرسانی را اکثرا به صورت تک لایه و سه لایه و گاهی دو لایه می سازند. شیلنگ های سه لایه به خاطر دوام بالای آنها کاربرد بیشتری دارند. لایه های این شیلنگ به طور مختصر دارای این خصوصیات می باشد: لایه زیرین فشار ناشی از آب را تحمل می کند ، لایه میانی که یک نخ پلی استر است مقاومت آنرا افزایش می دهد و لایه بیرونی شیلنگ را در برابر عوامل مخرب خارجی مثل اشعه خورشید محافظت می کند.

امروزه اکثر شیلنگ های آبرسانی از جنس پی وی سی بوده و حد مقاومت و ساختمان بدنه آنها به گونه ای طراحی شده که برای انتقال آب  به کار روند و استفاده از آنها در انتقال سیالات دیگر مناسب نبوده و گاهی خطرناک می باشد.

شیلنگ های صنعتی : این شینلگ ها طیف وسیعی از کاربردها را به خود اختصاص داده اند و وجود آنها در صنعت به قدری ضروری به نظر می رسید که حذف آنها را غیر ممکن کرده است. شیلنگ های صنعتی دارای خصوصیاتی هستند که بعضی از این خصوصیات با شیلنگ های آبرسانی شباهت دارد. این خصوصیات به طور خلاصه عبارت اند از :

جنس و بدنه شیلنگ های صنعتی از مواد بسیار مقاوم در برابر خوردگی ، اسید ها ، بازها و مواد شیمیایی متفاوت ساخته شده اند. این مسئله باعث می شود که ضخامت و وزن آنها بیشتر از شیلنگ ها آبرسانی گردد. این شینلگ ها اکثرا چند لایه هستند و مقاومت لایه های آنها، در مقابل عوامل مخرب بیرونی و فشار ناشی از سیال بسیار بالاست. از جهتی به خاطر ضخامت بالای این ابزار نسبت به شیلنگ های دیگر ، انعطاف پذیری آنها کمتر است.

بخشی از این شینلگ ها از جنس پی وی سی ولی با ساختار بدنه متفاوت و مقاومت تر از شیلنگ های آبرسانی ساخته شده ند. در کل جنس بدنه ، ضخامت ، قطر دهانه ، تعداد لایه ها و ساختمان بدنه این شیلنگها به گونه ای ساخته شده که در مقابل هر گونه فشار سیال ، عوامل مخرب مادی ، پرتوهای مضر و تشعشعات خورشید و UV ، خاصیت خورندگی مواد صنعتی و شیمیایی و … مقاومت می کند. از جهتی این مقاومت به مراتب از مقاومت شیلنگهای آبرسانی بیشتر است.

کاربرد شیلنگ های صنعتی : انتقال مواد صنعتی و سیالات شیمیایی همچون روغن ، مواد اسیدی ، مواد بازی یا قلیایی و همین طور انتقال سیالاتی با محدوده دمایی بسیار پایین و بالا (زیر صفر و بالا ۱۰۰ درجه سانتیگراد).

انصراف از نظر
فیلترها
Sort
display